Pesa i Pensa, contra el malbaratament alimentari


Pesa i Pensa, contra el malbaratament alimentari

Aquest curs Campos Estela ha posat en marxa l’acció Pesa i Pensa, un projecte de sensibilització i acció contra el malbaratament d'aliments a l'escola. La iniciativa està formant part de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que va començar el passat dissabte 22 de novembre i acabarà aquest diumenge. Per presentar Pesa i Pensa, vam participar a l’inici de la campanya Petites accions que sumen, en col•laboració amb l’Ajuntament de Rubí”. Durant la jornada de presentació el passat dissabte, l’equip de Campos Estela va difondre un tríptic i consells pràctics per reduir els residus d’aliments a casa. Totes les famílies que van passar per l’stand de Pesa i Pensa podien tastar una macedònia amb marialluïsa, una recepta per aprofitar la fruita que es comença a malmetre. Al llarg del matí es van distribuir més de 350 gotets de macedònia, tot un èxit entre els infants. Durant tota aquesta setmana, hem organitzat el Pesa i Pensa als menjadors de diverses escoles del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Anoia, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus #EWWR2014. Sota la supervisió d’un responsable, els infants separen els residus orgànics que no es poden menjar, com la pela del plàtan o els ossos de pollastre, dels que sí es podrien haver menjat, com un tros de tomàquet o un iogurt sense escurar. A continuació, pesen els aliments que aniran a parar a la brossa i ho fan en diversos dies consecutius. Anoten els resultats en unes gràfiques i, així, prenen consciència de la quantitat de menjar que va a les escombraries i de la petjada ecològica. Per acabar, arriba el moment de la reflexió i de plantejar-se algunes preguntes com: Ens ho podíem haver menjat? D’on procedeixen els aliments que mengem? Què podem fer per millorar? Des que els nens i nenes participen al Pesa i Pensa s’impliquen més en la seva alimentació i transmeten allò que aprenen a les seves famílies. Durant aquest curs, l’activitat també s’introduirà a escoles del Barcelonès i Penedès.


Volver